Kreativ lørdag i Tøihuset

Kreativ lørdag. Det er navnet på et nytt månedlig tilbud fra Fredrikstad Husflidslag for store og små fra åtte år (i følge med voksen).
– Dette er et tilbud for alle som er interessert i en eller annen form for håndarbeid, eller som har lyst til å lære seg en håndarbeidsteknikk. Her kan hver enkelt ta med seg sitt håndarbeidsprosjekt og møte likesinnede over en kopp kaffe, eller delta på minikurs, opplyser Husflidslaget.

Kreativ lørdag starter opp lørdag 12. januar og tema er «Kreativ med tråd». På minikurset denne lørdagen vil det være muligheter for å lære å hekle lyslykter eller bestemorruter. Dette er bare det første av flere minikurs. Utover vinteren har husflidslaget satt opp følgende spreke program:
– 9. februar: «Kreativ med metall» (lær å lage egne øredobber m.m)
– 9. mars: «Kreativ med papir» (tegne, klippe og brette)
– 13. april: «Kreativ med stoff» (maskin eller hånd)
– 11. mai: «Kreativ med gjenbruk» (hva kan du lage av en sykkelslange?)

– Ideen til Kreativ lørdag kom da vi så at mange sliter med tidsklemma, og at det å binde seg opp til et 4-5 ukers kurs kommer langt ned på prioriteringslista. Så vi vil prøve oss med forskjellige minikurs. På denne måten håper vi å favne flere, sier Janet Berg, som er styremedlem i Husflidslaget. Hun anbefaler folk å stikke innom lagets lokaler i Tøihuset like ved Fredrikstad Museum. Det blir også mulighet for å kjøpe seg en kopp kaffe og husflidslagets berømte svele.

Husflidslaget holder åpent fra 10.30 – 15.00.
Minikursene starter kl.11.30 og varer ca. 1 time.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.