Gamlebyavisens nye utgave: – Unike bilder av John F. Kennedy

Gamlebyavisens niende utgave er i salg fra i dag – 22. november.
Gamlebyavisen - 22. november 2013 - utgave 9.
En ny utgave av Gamlebyavisen er i salg fra 22. november. Avisen koster kr. 20.-, og selges i både Gamlebyen og omkringliggende forretninger.
Innhold:

Bildene av JFK sommeren 1963
Møtet med president John F. Kennedy i Rosehagen i Det hvite hus markerte avslutningen på Anders Beers år som utvekslingsstudent i USA i 1962/63. Med sitt Kodak kassekamera tok Fredrikstadgutten bilder av den populære presidenten som bare fire måneder senere, 22. november 1963 – som er femti år siden i disse dager – ble skutt og drept i Dallas, Texas. I denne utgaven forteller Beer om møtet med Kennedy, og for aller første gang viser han frem bildene han tok av den populære presidenten.

Kongsten I.Fs rike historie
Skøytelegenden Oscar Mathisen som forserte svingene på skøytebanen. Mestere i spydkast og store friidrettsstevner. Pågående ildsjeler som sørget for svømmesportens første butterfly i Fredrikstad, og fotball – ikke minst fotball – med ikke mindre enn to baneåpninger på tyve år etter krigen. Les mer om Kongsten I.F. – klubben som fyller 100 år i 2020.

Kokket for tusenvis av soldater
Hvordan var det å være kokk under Forsvarets tid i Gamlebyen? Hvor mye mat ble laget, og hva ble servert til jul? Gamlebyavisen har møtt Ragnar Jelsnes og Tove Kulsli – kokkene som til sammen serverte ufattelig mange måltider til soldater, befal og sivilt ansatte i Gamlebyen. Og julebordet var noe helt spesielt, forteller de.

Endelig kino i Gamlebyen
Aldri har det vært kino med faste visninger hver uke i Gamlebyen. Men etter jul skjer det spennende ting i Raadhusgaten 18.

Fotokyndig nøkkelmann
Han har sett mennesker komme og gå, Frode Roger Hansen i Nasjonale Festningsverk. Siden januar 1981 har han vært både menig, grenader, lagerbetjent, spesialarbeider, driftstekniker, og fra 1. november i år – driftsleder med ansvar for en byggmasse på flere tusen kvadratmeter. Men at han i tillegg tar spesielle og vakre bilder av Gamlebyen vet nok de færreste.

Lyseblå lidenskap
Han har to lidenskaper i livet. Trenerjobben og Manchester City. Så hva gjør Per Arne Andreassen når muligheten åpner seg for et møte med trenerlegenden Sir Alex Ferguson, tidligere manager for erkefienden Manchester United?

Gamlebyoppskrift fra eget hus
«Oppblåst sukker» har i flere år stått på julebakstmenyen til Eirin Handegard og familien i Færgeportgaten 83. Oppskriften er hentet fra kokeboken «Husholdningsbog – en sikker veiledning i kokekunsten» – boken som ble skrevet av Elen Gulliksen på eksakt samme adresse for 140 år siden.

– Festen starter med invitasjonen
Siste tilskudd på Gamlebyens sansekart er papirkunst på grensen til det sensuelle. Invitasjoner, visittkort, menyer. Det er gammelt, det er nytt, det er vakkert – alt til samme tid. I Presserommet setter Magnus Stensvik Wilhelmsen den solide, tradisjonelle boktrykkerkunsten inn i vår samtid med sitt helt spesielle uttrykk.

Gamlebyen og Grunnloven
Om bare noen få uker åpnes 200-årsjubileet for den norske Grunnloven. Tidligere kommandant i Gamlebyen, Dag Strømsæther, kaller 1814 «det mest begivenhetsrike året i vårt lands historie – med Fredrikstad midt i begivenhetenes sentrum». For i løpet av ett år hadde landet vårt tre ulike konger, hele fem konstitusjoner – og én krig.

Tippekiosk i eksklusivt selskap
Gamlebyen Frukt og Tobakk er del av en liten, men eksklusiv samling kommisjonærer som har holdt følge med Norsk Tipping siden starten i 1948. Helt fra de uskyldige offline-dager med kvittering på blåpapir og innlevering onsdag ettermiddag.

Whites fargerike biografi
Chris White, den engelske kunstneren i Gamlebyen, lanserte tidlig i høst sin kunstbiografi «Chris White – et liv med kunst». En bok med nærmere hundre av kunstnerens bilder fra 1958 og frem til i dag.

Dommer og gjøgler
Georg Apenes, tidligere stortingspolitiker for Høyre, og gjennom flere år en langt fra usynlig direktør i Datatilsynet, har skrevet en personlig fortelling om sin far Christian B. Apenes. En far som nærmest var å regne som en levende legende i hjembyen Fredrikstad.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.