Gamlebyaviskunst i Kulturhuset Qulthus

Gamlebyavisens forsider på veggen, og egen samleboks med den historiske avisens samlede utgaver.

Mange utstillinger og aktiviteter står på programmet i Kulturhuset Qulthus/Fargefabrikken i Gamlebyen denne sommeren.

Utstillingen «Den unge Edvard» handler om Edvard Munchs barndom. I denne utstillingen er det også anledning til å spille den offisielle utgaven av Edvard Munch brettspill i stort bordformat. Det klassiske norskproduserte brettspillet ble i sin tid utviklet av Fargefabrikken i Gamlebyen, og spillets nummererte utgaver kan kjøpes i Qulthus.

– Sommeren 2019 har vi også et eget utstillingshjørne med verker av den folkekjære kunstneren Tore Bernitz Pedersen (1935 – 2015), som i en årrekke var bosatt i Fredrikstad. I utstillingen finner vi kjente motiver som både Røde Mølle og Bernitz Pedersens serigrafi fra Gamlebyen. Et begrenset utvalg av trykkene er til salgs, sier kulturformidler Morten Stenseng Gulbrandsen.

Kulturhuset Qulthus har også vært redaksjonslokale for kulturprosjektet Gamlebyavisen – landets minste lokalavis. En utstillingsvegg i huset er viet lokalavisens særegne forsider mellom 2011 og 2014. Det er også produsert en egen samleboks med avisens samlede utgaver.

I et av utstillingsrommene er det også satt opp en billedserie fra utviklingen av Prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark i Oslo, der de siste tre skulpturer innvies høsten 2019. Fargefabrikken er prosjektleder for skulpturparken.

Av Fargefabrikkens nye kulturprodukter dette året finner vi tennisspillet Tie-Break, en «lagepakke» med Kong Frederik II sprellemann i tillegg til morsomme aktivitetsspill, bøker og leker. Og selvfølgelig har Qulthus eget aktivitetsbord for både skisser og utforming av Skrik-skulptur.

«Den unge Edvard». Det er i år 75 år siden kunstneren Edvard Munch (1863 – 1944) gikk bort.
Utstilling med verker av den folkekjære kunstneren Tore Bernitz Pedersen (1935 – 2015).
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.