Gamlebyavisen

Forvirrende skilting gir saftige bøter

Turister betaler intetanende på feil parkeringsautomat, og kan vente seg saftige bøter fra Fredrikstad kommune.

En travel sommersesong venter Gamlebyen, med mange besøkende og behov for parkeringsplasser. Da er det, som vi har påpekt mange ganger tidligere, særdeles viktig med god informasjon om parkering. Det er langt fra tilfelle på Smedjeplassen.

Denne uka satte Park Nordic opp fire nye betalingsautomater i Gamlebyen – som de administrerer på oppdrag av Nasjonale Festningsverk. En av disse automatene står på Smedjeplassen – der den kommunale p-automaten sto tidligere – og gjelder for inntil ti biler.

Den største delen av parkeringsplassen, med plass til rundt tjue biler, driftes av parkeringsetaten i Fredrikstad kommune. Kommunens automat ble for ti dager flyttet til hjørnet av Artillerismia.

Fredag formiddag møtte Gamlebyavisen flere besøkende som parkerte på den kommunale parkeringsplassen, men betalte avgift til Park Nordic.

Hovedårsaken til feilbetalingen skyldes ifølge de besøkende at Park Nordic har satt opp et godt synlig skilt til sin parkeringsautomat, at den er installert der den kommunale «har stått i alle år», og ikke minst at «den synes godt på plassen».
En av de besøkende påpekte at kommunen måtte markere sin del av parkeringsplassen langt bedre. Det bør komme tydelig frem at den tilhører Fredrikstad kommune, og med tydelig skilting til deres automat.

Det synes åpenbart at Fredrikstad kommune og Park Nordic ikke har vært i kontakt med hverandre. Konsekvensen er en dyr fornøyelse for mange besøkende.

Tekst og foto: Morten Stenseng Gulbrandsen
 

Mange besøkende på den kommunale parkeringsplassen (til venstre på bildet) tror de skal betale avgift på parkeringsautomaten (til høyre).
Den kommunale parkeringsautomaten kan skimtes til venstre for Artillerismia.