Gamlebyavisen

Forsmak på valgkamp i Gamlebyen

Lørdag formiddag var Kristelig Folkeparti på plass med stand ved fergeleiet i Gamlebyen. Kommunevalget var eksakt femten måneder unna samme dag, men partiet mente det var viktig å møte folk i en tid med mange utfordringer.

Partiet var riktignok henvist til Gamlebyen, men verken partiets gruppeleder i bystyret, Lino Egidio Lubiana (i midten på bildet), eller hans to partikolleger klagde på plasseringen. At partiets stand er kledd i garnisonens farger er selvfølgelig en tilfeldighet, men at politiske partier kler Gamlebyen er både sant og sikkert.

Det er heller ikke ofte Gamlebyen får besøk av lokalpolitikere. Vel, de kommer hit på bystyremøter, og kanskje bankes det pent på dørene foran valg, men utover dette er det ganske så stille.

Men kanskje er det nettopp i Gamlebyen partiene kan møte flest mennesker en lørdag formiddag/tidlig ettermiddag. Festningsbyen har svært mange besøkende i helgene, mennesker som så definitivt representerer kommunens store mangfold.

Selv om partibesøket lørdag formiddag var en tilfeldighet, håper vi opplevelsen frister til gjentakelse for KrF, og at andre partier vil følge etter. Ikke bare foran valg. Velgerne bør få flere anledninger til å møte partipolitikerne for en prat. KrF har forstått dette, og fortjener en hyllest for initiativet.

Tekst:
Morten Stenseng Gulbrandsen
Foto:
Fredrikstad KrF