Gamlebyavisen

Justerte betonggriser på Smedjeplassen

Kommunens veiavdeling har justert plasseringen av de robuste betonggrisene på den kommunale p-plassen i Smedjegaten. Tiltaket kommer som følge av innspill til Gamlebyavisen fra besøkende. Endringen vil forhåpentlig sørge for smidigere parkering på travle helgedager.

Parkering i Gamlebyen kan være en gåte for mange besøkende. Det er heller ingen enkel affære på den kommunale p-plassen i Smedjegaten. Siden den enkelte p-plass verken kan markeres med maling eller sagflis, er gode parkeringsmuligheter på en hektisk lørdag avhengig av god parkeringsomsorg fra første besøkende. Parkerer første bilfører uten den minste tanke på at også andre trenger plass, kan det bli tullball dagen gjennom. Skrammer på både lakk og sinn har forekommet.

Derfor forsøkes en ny løsning. De velkjente betonggrisene, som med sin klassiske utforming kanskje heller burde kalles betongkirkeklokker, er flyttet slik at den kommunale parkeringsplassen tar en mer tydelig rektangulær form. Justeringen vil forhåpentlig medføre at besøkende parkerer med bilsnuten på linje med betonggrisene i hver ende. Kan man håpe. Et lite tiltak som kan gjøre parkeringsopplevelsen noe hyggeligere for byens gjester.

Tekst: Morten Stenseng Gulbrandsen

Betonggrisene på Smedjeplassen justeres for enklere markering av parkeringsplasser.