Gamlebyavisen

Dette området må sikres

Kun noen meter fra lekeplassen i Gamlebyen er det flere meter fallhøyde rett ned i brostein. Området må sikres før det skjer en alvorlig ulykke

I forrige ble lekeplassen i Gamlebyen oppgradert med hundre kubikk ny støtstand som sikrer myk landing hvis barn skulle falle ned fra et lekeapparat.

Da Gamlebyavisen var på området forrige uke, var lekeplassen omhyggelig inngjerdet. En barnehage hadde slått seg ned på piknikbenkene utenfor gjerdet. En av benkene var flyttet noen meter til den andre siden av stien – tett inntil Vollportvakten over Vollporten.

Kun halvannen meter unna benken er det flere meter fallhøyde rett ned i brostein.

Da Gamlebyavisen påpekte problemet til en kommuneansatt fra parkavdelingen som arbeidet på lekeplassen, sørget han umiddelbart for at benken ble flyttet vekk fra det farlige området.

En lekeplass skal være trygg å leke på, og det samme er tilfelle med lekeplassens nære omgivelser. Man anlegger ikke en lekeplass tett på en farlig vei eller ved en jernbaneovergang. Derfor er det særdeles viktig at området rundt lekeplassen i Gamlebyen sikres på best mulig måte.

Gamlebyavisen har snakket med parkavdelingen i Fredrikstad kommune, som vil foreta en nærmere kontroll av området.

Kun noen meter fra lekeplassen ligger Vollportvakten (over Vollporten). I forrige uke hadde noen plassert en piknikbenk her oppe. Benken ble umiddelbart flyttet av Parkavdelingen i Fredrikstad kommune. Årsak: På hjørnet av Offisersvakten går et flere meter høyt stup rett ned i brostein (bilde under)

Tekst og foto:
Morten Stenseng Gulbrandsen