Gamlebyavisen

Kommunen tar automatgrep

Gamlebyavisen har siden forrige fredag bistått over 50 besøkende som misforstår det nye parkeringsopplegget på Smedjeplassen. Nå tar kommunen grep.

Frode Samuelsen, som er virksomhetsleder for parkering og transport i Fredrikstad kommune, bekrefter til Gamlebyavisen at det er opprettet kontakt med Forsvarsbygg og Park Nordic.

Problemene på parkeringsplassen oppsto da Park Nordic, på oppdrag av Forsvarsbygg, installerte sin automat på samme sted den kommunale sto tidligere. Kommunens automat er kommet fullstendig i skyggen med sin plassering tett på stien mot vollene. Det er behov for kommunale grep som sikrer at folk ikke betaler til Park Nordic for parkering på en kommunal plass.

Frode Samuelsen besøkte parkeringsplassen onsdag ettermiddag, og bekrefter at det er opprettet kontakt med Forsvarsbygg og Park Nordic for å forenkle situasjonen for de som skal parkere.

I første rekke vil den kommunale automaten markeres tydeligere, og det kan også gjøres andre grep slik at besøkende ikke tar feil.

Virksomhetslederen bekrefter at endringer kan skje allerede før helgen.

Tekst og foto:
Morten Stenseng Gulbrandsen