Gamlebyavisen

Scootere bøtelegges: – Vi må ha like rettigheter i Gamlebyen som i sentrum

Eier du en liten, miljøvennlig Vespa finner du massevis av gratis parkeringsplasser i sentrum. I Gamlebyen må du betale samme avgift som bil. – Vi straffes for å være miljøvennlige, sier Camilla Vogt, som sammen med datteren er blitt dobbelt bøtelagt denne våren.

Vogt bor i Gamlebyen, og betaler årsavgift til kommunen for parkering av egen bil. For mindre bruk av bil gikk hun og tenåringsdatteren til anskaffelse av hver sin scooter. Etter kontakt med servicetorget i kommunen, parkerte hun og datteren de to scooterne ved egen bil på beboerplass. Etter et halvt år uten problemer, ble de bøtelagt rett før påske. Vogt fikk senere medhold i klagen, men i mai ble hun og datteren bøtelagt på ny, selv om de sto parkert uten sjenanse for andre.
– Det kan ikke være slik at scooterførere må være på flukt i Gamlebyen. Ikke alle har en bakgård der de kan parkere, og for oss er dette blitt et problem. Vi betaler allerede parkeringsavgift for bil, men straffes for å være miljøvennlige, sier Vogt.

Gamlebyavisen har tatt en prat ved folk som har erfaring med parkering i Fredrikstad. Et av innspillene er å sette av et par plasser for MC på det som nå er 1-timesparkering.
– Det kunne vært en god løsning. Det må være like rettigheter for MC-parkering i Gamlebyen som i sentrum, sier Camilla Vogt.

Tekst og foto:
Morten Stenseng Gulbrandsen