Gamlebyavisen

Ettergi alle bøter

Fredag ettermiddag satte kommunen opp en sperrebukk med provisorisk skilt for å styre folk til rett betalingsautomat. Dette skjer hele tre uker etter at Gamlebyavisen skrev om saken første gang. I mellomtiden har mange fått bot på 660 kroner fra kommunen for å ha betalt på feil automat.

Gamlebyavisen har gjentatte ganger siden 10. juni tatt kontakt med kommunen og parkeringssjef Frode Samuelsen uten at det er tatt tak i problemet. Onsdag denne uken skrev kulturutvalgsleder Erik Skauen (MDG) brev til kommunedirektøren og ba om omgående tiltak. – En unødvendig parkeringsbot er både fortvilende og økonomisk belastende for mange. Det må tas tak i dette omgående slik at flest mulig får en fin opplevelse på besøk i Gamlebyen, sa Skauen til Gamlebyavisen.

Etter det Gamlebyavisen erfarer var det også påtrykk fra andre medier som gjorde at parkeringssjefen fredag ettermiddag fikk satt opp en sperrebukk med skilt nær parkeringsautomaten til Park Nordic. Dette er vel og bra som et midlertidig tiltak, men løsningen på sikt må være å flytte den kommunale automaten nærmere den andre. Slik vil de parkerende vanskelig kunne overse at det er to parkeringsregimer på området.

Kommunens grep fredag ettermiddag er også en innrømmelse av altfor dårlig informasjon. Konsekvensen er åpenbar. Alle som de siste tre ukene har betalt parkeringsbillett til Park Nordic, og som senere har fått 660 kroner i bot fra kommunen, må få sine bøter annullert.

I over tre uker har både barnefamilier og eldre mennesker blitt bøtelagt.
Det er ikke slik kommunen skal tjene penger.

Tekst og foto:
Morten Stenseng Gulbrandsen