Gamlebyavisen

Gamlebyen: – Kun 3 av 10 besøkende kjørte bil

Den lett kaotiske parkeringssituasjonen i Gamlebyen sommerstid er et evig tema. Selv om sommersesongen omsider er på hell, er det verdt å peke på følgende: De aller fleste som kommer på besøk parkerer gjerne utenfor Gamlebyen – såfremt det er ledige plasser. I tillegg kommer svært mange besøkende med ferge.

For noen år tilbake gjorde Gamlebyavisen en liten trafikkundersøkelse en lørdag formiddag – rett før sommerferie-sesongen. Det vi fant ut den gangen har fortsatt relevans, og kan være verdt å lese på ny:

«Vi setter oss ned på en benk ved innkjøringen til Gamlebyen utstyrt med spissede blyanter og to notatbøker. Det er lørdag 5. juli. Klokken er 11.55. Frem til klokken ett – i løpet av én time – skal vi utføre et lite oppdrag. Foreta en stikkprøve. Hvor mange kommer på besøk til Gamlebyen en lørdagstime tidlig i juli? Og mer interessant. Hvor mange velger å gå eller sykle? Hvor mange kjører bil?»

Les resten av saken her …

Gamlebyavisens redaksjonelle innhold er et resultat av uavhengig journalistisk arbeid. Både historisk og nytt innhold på denne nettsiden kan leses gratis/uten abonnement. Hvis du som leser kunne tenke deg å støtte prosjektet og betale for lest innhold, kan du sende et lite beløp på Vipps – maksimalt 30 kroner – til følgende nummer: 982 35671. Takk!