Gamlebyavisen

Kulturutvalgsleder Skauen ber om strakstiltak på Smedjeplassen

Kulturutvalgsleder Erik Skauen (MDG) har skrevet brev til kommunedirektøren og bedt om «omgående tiltak» for bedre parkeringsforhold på Smedjeplassen i Gamlebyen.

Problemene oppsto rett etter pinse da Park Nordic installerte sin nye automat der den kommunale sto tidligere. Kommunen flyttet samtidig sin automat til vestre hjørne av Artillerismia. Endringen har ført til full forvirring blant besøkende. Folk parkerer på den kommunale plassen, men betaler avgift til Park Nordic. Mange er deretter blitt bøtelagt med 660 kroner av kommunen.

Erik Skauen er opptatt av at turister og andre besøkende får et gjestfritt møte med Gamlebyen og Fredrikstad.
– En unødvendig parkeringsbot er både fortvilende og økonomisk belastende for mange. Det må tas tak i dette omgående slik at flest mulig får en fin opplevelse på besøk i Gamlebyen, sier Skauen.

I sitt brev til kommunedirektøren uttrykker han håp om at kommunens parkeringsavdeling skilter tydelig og godt slik at besøkende loses til rett parkeringsautomat nå i sommer.

Skauen gikk forøvrig i samme parkeringsfelle da han sist lørdag kjørte datteren til Gamlebyen.
– Jeg parkerte på Smedjeplassen, og betalte på feil automat. Heldigvis fikk jeg ikke bot, men jeg skjønner problemet for alle som parkerer der. Det må tas tak i dette, sier Erik Skauen til Gamlebyavisen.

Tekst:
Morten Stenseng Gulbrandsen