Avisarkiv

Fotball og kanoner (2012)

Kåre Martinsen er ikke helt fornøyd med Arsenals prestasjoner så langt denne sesongen.
– Noen ganger blinker de til, men så detter dem nedpå igjen. De nye spillerne er gode, for all del, men den siste prikken over i’en mangler, mener Gamlebyens veteransupporter av det engelske storlaget.

Men Kåre gleder seg over at Jack Wilshere er tilbake etter halvannet års skadeavbrekk.
– Han er brenngod. Når den gutten kommer i skikkelig form kan det bli noe. Wilshere er på høyde med Fabregas. Kanskje bedre, mener Kåre. Han er heller ikke overrasket over at favorittlaget kvalifiserte seg til sluttspillet i Champions League, og er spent på sluttspillet til våren.
– Jeg vil ikke ha Barcelona nå. Dem får vi ta i finalen, sier en offensiv Kåre, og minnes med gru tapet mot katalanerne i finalen på Stade de France i 2006.
– Chelsea vant finalen i våres, og kom på 6. plass i ligaen. Det kan være vår tur til våren, mener Kåre. Men da må Arsenal blir mer stabile.

Derfor er det viktig at den polske keeperen Szczesny er tilbake mellom stengene.
– Han skaper ro i forsvaret. Jeg må innrømme at jeg blir overnervøs når italieneren Mannone vokter buret. Jeg savner en eldre rutinert keeper på Arsenal-benken. Skal vi vinne trofeer må vi ha god sikring bakerst, konkluderer Kåre, som nå ser frem til det tette juleprogrammet i engelsk fotball. – Massevis av fotball fra balløya krydrer tilværelsen, sier Kåre Martinsen.